Prosjekteksamen – 1

13 Nov

 

I prosjektplanen min har research og ideutvikling som tema, denne veka og førre veke. Prosjektstart 5.11, og eg skal levera inn 25.01. Visjonen min med heile nettstaden er:

Å laga ei innovativ nettside som er både informativ og underhaldande/estetisk interessant.

Sidan eg skal laga webside for meg sjølv og mi vetle verksemd, veit eg jo allereie kva eg likar og har ein del referansar. Eg prøver å i større grad forstå kvifor eg liker desse sidene-designa-presentasjonane, og her er eit knippe løysingar som har ulik verknad på meg, alle med positive forteikn.

Her er nokre inspirasjonskjelder.

1. TIM WALKER

For det første er dette ein fotograf som er heilt fantastisk inspirerande. Eg har ikkje ord for det han klarar å produsera, og her eg superfan. Uttrykket hans er provoserande, barnsleg, utforskande, grensesprengande, magisk… Og videoane like eins.

Nettsida hans fortel dette, og index-sida er berre dette biletet som ein slags «velkommen-knapp» som tar brukaren vidare inn til innhaldet. Eit veldig enkelt og superfengande «Hei!». Eg likar det muchos.

 

2. BENDIK KALTENBORN

Ein av mine favorittillustratørar. Den enkle, naive streken fengar, og med denne sida har han klart å ha ein heilskap som fortel om kven denne karen er. Med å bruka enkle menyar, er det sjølve arbeidet hans som vert tydeleg og skapar merksemd. Han gjer seg sjølv den absolutte center of attention. Smart, Kaltenborn!

Her kjem også denne leikenheita fram. Det naive, utprøvande, humoristiske. Element eg diggar, og som eg ynskjer at mine sjåarar også skal få oppleva. Humor er genialt.

 

3. KATIE EVANS

Katie Evans er også ein illustratør, som gjer diverse saker – print/emballasje design, webdesign, styling… Ho har eit breidt spekter, og eg har sett nærare på korleis ho fremjer sakene sine.

Det gjer ho enkelt og greitt med ein slags bilde-for-bilde portfolie, noko som igjen fører til at sakene ho lagar får fullt fokus. Eg tenker jo litt på at sjølve nettsida mi også skal vera ein av mine (!!!)-faktorar, og eg trur kanskje eg legg litt mykje i akkurat det. Så med å laga eit enkelt design – strippa for alle unødige element – kjem produkta fram.

Og med å laga ei nettside der produkta kjem tydeleg fram – vil ikkje det då vera eit killer webdesign?!

4. RYO KOBO

Dette er ein særs spanande fotograf, som har eit nesten okkult uttrykk. Eg veit ikkje om eg diggar sida hans, for det er ei rein flashside, og den kan trøbla seg litt har eg opplevd, men måten han har sett saman elementa på her, tykkjer eg er smakfullt og spanande.

Her er vel eit godt døme på at flash kanskje ikkje alltid er den beste platforma, men ein kan få til spanande galleri ved å nytta flash – utvilsomt. Utfordring her med å få vist bileta skikkeleg fram. Flashscena er ikkje særleg stor – sikkert for å fungera på sjølv små skjermar, men dette er ikkje noko eg ynskjer for mine viktige bilete iallfall. Spennande uttrykk dog – litt mystisk, veldig enkelt.

 

5. KELLEY LILIEN

Her er ein stil eg likar, og som kanskje ikkje er så fjern frå min eigen personlege stil. Lilien er designar som fokuserer mest på logo, kampanjar og emballasje, så ho har eit ok fokus å presentera. Det gjer ho i ei flashside, som her fungerer superbra. Kanskje ei av dei mest brukarvenlege sidene eg har vore borti, som er basert på flash – og kun flash.

Her er ein konsekvent og stram oppbygging, og arbeidet hennar ligg som eit ope galleri på index. Eg veit ikkje heilt om eg likar den gule ramma rundt – for den er det for det første ikkje plass til på min skjerm (som er ganske stor), samt at den kanskje ikkje bidrar til noko verken funksjonelt eller visuelt.

Likevel veldig kjekt å sjå korleis ein kan få eit flott galleri, med god heilskap og ein behageleg layout. Innholdsmessig er denne litt lite informativ i forhold til korleis eg skal laga mi eiga side, men absolutt grei å ha i inspirasjonsbunken.


 

6. KELLI ANDERSON

Så over til ei av dei STORE inspirasjonskjeldene mine. Kelli Anderson kom eg over på designworklife, og ho er så innovativ som ingen andre eg veit om når det gjeld design. Både web, print, alt i verda. Ho lagar platespelarinvitasjonar av papir.. Det er heilt unikt. Sjekk ho ut, det er det vel verd.

Og med mi side vil eg jo vera litt innovativ. Litt sprø. Litt overraskande. Unik, trur eg er nøkkelordet. For kven ynskjer ikkje å føla seg unike. Om eg skal laga ei webside for ei verksemd vil dei jo heilt sikkert ynskja å skilja seg ut. Og då må ein vera unik. Innovativ.

Nettsida hennar eg full av mønster, prosjekt, informasjon og sjølv om det visuelt kan virka litt rotete å koma inn på sida der, er den brukarvenleg til tusen. Eg diggar spesielt index-sida hennar, med kart over arbeid ho har gjort. Det er ein supergøy ide! Ønskar at den var min.

 

 
7.KEVIN RUSS

Dette er jo ei tumbl-side. Fotografen er inspirerande og eg kan lett gløyma tid og stad når eg vitjar sida hans. Men greia med mr. Russ er jo at eg likar denne måten å visa arbeida sine på. Tumbs up for tumblr. Men sjekk gjerne ut Kevin Russ likevel. Han er så flink.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: