Morten Krogvold

30 Mar

I går vitja Morten Krogvold kommunen, heldt føredrag og utstilling på Halsnøy Kloster. Fytti, kor inspirert kan ein bli?! Eg fekk opna augene for fleire «sjølvsagtheiter» iallfall, og det var godt å bli påminna.

* det fins ingen snarvegar – ein må faktisk  jobba skikkeleg hardt for å finna sin «klang» og skapa gode bilder.

* ein kjem lenger enn langt med empati – men det er når ein bringer med sitt eige i møte med andre (den/dei/det som vert fotografert) det vert skapt magi.

* prioriter det viktige – kva er viktigast; å kyssa eller å sjå på tv? (føler meg ganske truffen på denne.. spesielt når eg no sit og bloggar… heldigvis er mannen på jobb, så eg har ingen å kyssa på, men for all del. Mindre tid på medier, meir tid på å leva!)

* slett og kast dårlege bilete – og print ut dei skikkeleg gode bileta, det er slik dei skapar verdi og minne. Ikkje på ein harddisk, som eit sluk av halvgode og kanskje verkeleg dårlege bilete. Rens opp i systemet – og start på ny frisk.

* å portrettera ein person er som å elska, det er like lidenskapleg, intenst og nært. Skap den magien og du har eit portrett (dette spurte eg han kva han meinte om og fekk eit lidenskapleg og engasjert miniføredrag. Eg blei heilt mo av å høyra på det han sa, både av respekt og av beundring. Flink fyr altså!)

» Ein må ha litt galskap. Ein kunstnar utan galskap er ein formingslærar.»

For nokre vakre ord. Eg er klar for å jobba hardare og bruka mindre tid på medier. Og galskapen eg har skal eg dyrka kvar bidige dag, og i den skal eg finna min eigen klang (eg visste det var ein grunn til at eg slutta på faglærarstudiet… dette vart ein påminnar om eit riktig val, godt).

How cool is this? Eg kunne ikkje vera der utan å få autograf i katalogen min. Refreshing! Og no – ein liten brief comming up! For ein fredag!

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: