PLAKAT – EIN av ideane eg skal jobba vidare med.

31 Okt

Det er planen å laga ein tidlaus plakat som kan nyttast til fleire arrangement. Her kjem faktorar som gjenkjenning inn, samt fordelen med trykking – at ein kan trykka opp fleire, og legga til teksten som høver til kvart arrangement.

Ein av kommentarane som har kome fram i diskusjon er at det skal ha apell til elevane – alle aldrar. Dette er eitt av ideforslaga eg hadde med til førre møte, der det kom fram at denne var den med mest appell til born og unge – slik eg presenterte den iallfall. Her har eg ein del inspirasjon frå Inger Hagerups bok Så rart – fiksjon på ein enkel måte, ei litt filosofisk bok som får tankane i gong både hos store og små.

Ideen er å laga ein illustrasjon som syner publikum, og viser til ei forestilling. Problem med denne er at ein kanskje ikkje like lett syner til biletkunst – som er eit fag som skal representerast på lik line med musikk og song, drama og dans. Eit anna problem er – korleis gjera denne så tidlaus at den kan representera fleire arrangement av ulike karakterar? Eg får smaka litt på desse problemstillingane.

Det er iallfall ein ide som har paralellar til teikneserie, noko som fenger menneske i alle aldrar – også gutar – noko som er viktig å ta med i utforminga av det heile grafiske arbeidet, eit stilisert uttrykk kan vera veldig tidlaust dersom det gjerest rett (inspirert av mellom andre Picasso, Modigliani og Bendik Kaltenborn – geniale utøvarar med stiliserte uttrykk). Lett gjenkjenneleg og typeaktig. Må nok vera selektiv mtp kva element og fargar som skal vera med…

Men her er iallfall nokre døme. Fleire kjem.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: